افتتاح آزمایشگاه بین المللی باستان شناسی در دانشگاه کاشان و عضویت این دانشگاه در شبکه جهانی باستان شناسی

۰۹ اسفند ۱۳۹۶ | ۱۰:۰۳
تعداد بازدید:۱۸۷۲
افتتاح آزمایشگاه بین المللی باستان شناسی در دانشگاه کاشان و عضویت این دانشگاه در شبکه جهانی باستان شناسی

رئیس دانشگاه کاشان از افتتاح آزمایشگاه بین المللی باستان شناسی در دانشگاه کاشان و عضویت این دانشگاه در شبکه جهانی باستان شناسی خبر داد.

دکتر عباس زراعت در مراسم افتتاح نمایشگاه یافته های محوطه باستانی استرک و جوشقان در دانشگاه کاشان افزود: دانشگاه کاشان در این دوره مدیریتی با حمایت خیرین  وارد  فعالیت های بین المللی شده و حدود  شصت فعالیت مهم انجام داده است.

وی با اشاره به اینکه منطقه کاشان پتانسیل های بزرگی همچون کویر، اسانس، فرش، انرژی خورشیدی، دریاچه نمک دارد که دانشگاههای خارجی را ترغیب می کند تا با دانشگاه کاشان فعالیت های علمی و تحقیقاتی مشترک انجام دهند خاطر نشان کرد: یکی از این زمینه ها تاریخ کهن و آثار فرهنگی است زیرا کاشان به گفته باستان شناسان قدیمی ترین شهر جهان است.

وی اظهار داشت: بسیاری از کشورها به رغم تکنولوژی پیشرفته ای که دارند آثار باستانی ندارند بنابراین آمادگی دارند آزمایشگاههای بزرگ در ایران تاسیس نموده و تجهیزات بیاورند تا تحقیقات مشترکی با هم انجام دهیم.

دکتر زراعت با بیان اینکه گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان اساتید و دانشجویان بسیار خوب و پرانگیزه ای دارد و از همین روی باید روی آن سرمایه گذاری کنیم افزود: بنده بسیار به آینده این گروه امیدوارم و یقین دارم اگر زمینه فعالیت های بین المللی فراهم شود بزودی تبدیل به یکی از قطب های بزرگ باستان شناسی جهان می شویم.

وی خاطر نشان کرد: بر همین اساس دانشگاه کاشان از حدود یک سال قبل روابط گسترده ای را با انستیتو ملی فیزیک هسته ای ایتالیا INFNآغاز نمود و تفاهم نامه ای با موسسه مزبور امضا شده و کارشناسان دو طرف بازدیدهایی از مناطق باستانی کاشان و آزمایشگاههای موسسه‌ INFNانجام داده اند.

رییس دانشگاه کاشان افزود: یکی از توافقات انجام یافته آن است که آزمایشگاه بین المللی باستان شناسی مشترک میان دانشکده فیزیک و گروه باستان شناسی و موسسه INFN در دانشگاه کاشان  تاسیس گردد که هزینه ای بالغ بر ده میلیارد تومان برای آن برآورد می شود.

وی با بیان اینکه  بموجب این قرارداد دانشگاه کاشان نیز به عضویت شبکه بین المللی باستانشناسی و میراث فرهنگی  در می آید که اولین کشور از آسیا در این شبکه خواهد بود اظهار داشت: در این شبکه امکان مبادله دانشجو و پژوهشگر نیز وجود دارد و قرار است اولین دانشجوی دکتری از دانشگاه کاشان معرفی شود.

دکتر زراعت خاطر نشان کرد: این شبکه فعالیت های مهمی در زمینه فیزیک پزشکی و ساخت تجهیزات و فن آوری های نوین پزشکی انجام می دهد مانند نوترون تراپی برای بعضی تومورهای بدن که برای انتقال تجربیات به دانشگاه اعلام آمادگی شده است.

وی افزود: تبادل اطلاعات  و پژوهشگر، فعالیت های مشترک در حوزه علوم و تکنولوژی،تعریف پروژه های مشترک،انجام کاوش های مشترک با گروه باستان شناسی دانشگاه،نصب و راه اندازی دستگاه XRF,تبادل دانشجو،برگزاری کارگاههای مشترک و فرصت مطالعاتی از جمله توافقاتی است که میان دو طرف صورت گرفته است.

دکتر زراعت با بیان اینکه تاکنون دکتر منصوری مجری کرسی وقفی مهندس سعیدی دو سفر به میلان و  فلورانس و رم داشته و با روسای پژوهشکده میراث فرهنگی INFN و ریس Global CH -networkو فرهنگستان لینچی و آزمایشگاه LNF و رصدخانه ویرگو داشته و زمینه همکاری های مشترک را فراهم کرده است که صمیمانه از تلاش های ایشان برای ارتقای دانشگاه در سطح بین المللی تشکر می کنم تاکید کرد: تمامی این فعالیت ها با حمایت خیر ارجمند جناب آقای سعیدی از طریق موسسه سیاس و کرسی وقفی انجام شده و دانشگاه هزینه ای پرداخت نکرده است.

رئیس دانشگاه کاشان از همکاران در گروههای دیگر نیز خواست تا گروه باستان شناسی و فیزیک را الگو قرار داده و وارد فعالیت های بین المللی شوند و مطمئن باشند که خیرین محترم و دانشگاه از آنها حمایت می کند.