نشست بررسی نویافته‌های سفالین گروه باستان‌شناسی دانشگاه کاشان برای نمایشگاه خروس‌های سفالین

۲۶ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۶:۴۲ کد : ۱۱۳۰۹ اخبار دانشگاه

نشستی با حضور  دکتر نوکنده (رئیس  موزه ملی ایران)، دکتر نوری شادمهانی (سرپرست پایگاه نوش آباد) وعضو هیات علمی گروه باستان شناسی، آقای وکیل باشی(رئیس موزه آبگینه)، آقای میرزایی (رئیس موزه اسلامی موزه ملی) و خانم رضایی (مدیر اداره معرفی و آموزش موزه ملی) جهت برگزاری نمایشگاه خروس‌های سفالین ایران در محل موزه ملی ایران برگزار شد.

عضو هیات علمی گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان گفت: در این نشست پیرامون برگزاری نمایشگاه خروس های سفالین ایران به دو شکل مجازی و واقعی  در آینده ای نزدیک بحث و گفتگو شد.

دکتر نوری شادمهانی افزود: تعدادی نادر ابریق  سفالین به شکل خروس به  شهرهایی چون جرجان (گنبد کاووس امروزین)، کاشان منتسب است که در موزه های داخلی و خارجی چون ویکتوریا و آلبرت انگلستان به نمایش درآمده اند.

تنها ابریق سفالین که از لایه باستان شناسی و در کاوش آموزشی گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان به سرپرستی دکتر نوری شادمهانی به دست آمده، ابریق محوطه فیض آباد نوش آباد شهرستان آران و بیدگل است .

عضو هیات علمی گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان اظهار امیدواری کرد: پس از اجرای نمایشگاه و با انجام مقایسه تطبیقی میان ابریق فیض آباد و ابریق های دیگر بتوانیم تا اندازه ای محل کشف و زمان ساخت دیگر ابریق ها را نیز روشن سازیم.

در این نشست مقرر شد پس از اجرای نمایشگاه داخلی با همکاری موزه های خارجی چون لوور فرانسه و ویکتوریا و آلبرت انگلستان که در آن ها ابریق سفالین ایرانی به نمایش درآمده اند، پروژه های مشترک پژوهشی و نمایشگاهی صورت پذیرد.

کلید واژه ها: نمایشگاه سفالین سفال موزه گروه باستان شناسی