انتشار شماره ۲۰ نشریه مطالعات معماری ایران

۲۲ تیر ۱۴۰۱ | ۱۹:۰۶ کد : ۲۰۳۳۶ اخبار دانشگاه

شماره بیستم نشریه مطالعات معماری ایران دو فصلنامه علمی-پژوهشی دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان منتشر شد.

مدیر مسئول مجله مطالعات معماری ایران گفت: در این شماره از مجله 12 مقاله علمی با عناوین مختلف از پژوهشگران سراسر کشور ارائه شده است.

وی کاشی‌های‌ هفت‌رنگ مزار در زیارتگاه‌های سلطان عطابخش و سلطان امیراحمد کاشان (سده دهم تا سیزدهم هـ.ق)، بررسی آرایه‌های آجری خانه‌های تاریخی بهبهان در دورۀ پهلوی، مساجد جامع شهر کرمان؛ شناسایی و تبیین جایگاه شهری و تاریخی، مقایسۀ عملکرد حرارتی شگردهای اقلیمی دُرچَه، کُلَک و خارخُنَه در دورۀ گرم سال در مسکن بومی منطقۀ سیستان و سنجش عملکرد عناصر اقلیمی خانه‌های سنتی بافت تاریخی شیراز با رویکرد آسایش حرارتی؛ مورد پژوهی: ایوان را از جمله مقالات ارائه شده در این شماره از نشریه عنوان کرد.

وی خاطر نشان کرد: در این شماره از جمله همچنین به موضوعات ارزیابی میزان خلاقیت و موفقیت تحصیلی دانشجویان معماری دانشگاه تهران از منظر ربع‌های چهارگانۀ مغزی ند هرمان، تحلیل فناور‌ی ساخت بنای سد تاریخی کُریت طبس، مطالعۀ تطبیقی ریخت‌شناختی بافت شهری بیرجند از منظر تقاضای انرژی،مطالعۀ تطبیقی لانۀ موریانه و مجموعۀ زیرزمینی نوش‌آباد، شاخص‌های به‌کارگیری ظرفیت میراث‌فرهنگی برای توسعۀ پایدار اقتصاد محلی، واکاوی مؤلفه‌های مؤثر بر طبقه‌بندی آثار میراث معماری بر اساس رویکردها و سیاست‌های حفاظت در کشورهای اروپا و یک مدل نظری برای مطالعۀ روابط همسایگی در محیط‌های مسکونی پرداخته شده است.

"مطالعات معماری ایران" دوفصلنامه علمی ـ ‌پژوهشی دانشگاه کاشان است که در زمینه "پژوهش‌های نظری معماری ایرانی" با هدف حمایت از پژوهش‌های حوزه معماری ایران، شناسایی و نشر اهم نتایج آنها در حوزه‌های مختلف معماری منتشر می‌شود.

این نشریه حاصل همکاری مشترک علمی دانشگاه کاشان با دانشکده معماری دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه الزهرا (س)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه شهید رجایی و پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی است.

نشریه مطالعات معماری ایران در گوگل اسکالر، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)، پایگاه مجلات تخصصی نور (noormags.ir)، پرتال جامع علوم انسانی (ensani.ir)، بانک اطلاعات نشریات کشور (magiran.com)، سیویلیکا (civilica.com)، نمایه می‌شود.

این نشریه به مدیر مسئولی دکتر علی عمرانی پور و سردبیری دکتر غلامحسین معماریان منتشر می شود.

کلید واژه ها: مطالعات معماری ایران مجله علمی پژوهشی دانشگاه کاشان